Κατασκευάζεται νέος ναός του Αγίου Σπύριδωνα στην Βόνιτσα

 damaskinos

Θέματα που αφορούν στα χρόνια κτιριακά προβλήματα των ναών της ευρύτερης αρχιερατικής περιφέρειας αλλά και της οικείας ενορίας καθώς και δυνατότητες επίλυσής τους, συζητήθηκαν στη συνάντηση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνού με τον δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο του Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας όπου και παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγγελος Αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη, ο Γενικός Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Πατήρ Ιωσήφ Ζωγράφο, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βονίτσης Χρήστος Βέττας, ο νομικό Σύμβουλος της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος Δημήτριος Μασούρα και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας Ιωάννης Τσιτουρίδης.


Επιπλέον, αναπτύχθηκε το ζήτημα της ανάγκης για την γενικότερη ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού που βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου Ακτιου Βόνιτσας με την ανάδειξη του από τους φορείς του Δήμου και των Μοναστηριών αλλά και των Ιερών Προσκυνημάτων αυτής.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ. Δαμασκηνός ζήτησε από τον Δήμαρχο εάν υπάρχει δυνατότητα να κατασκευαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι οδηγούν στα μοναστήρια, αίτημα το οποίο έγινε με χαρά αποδεκτό από τον Δήμαρχο να εξεταστεί στα επόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ανοίξουν.

Περαιτέρω, μεταξύ του Δήμαρχου και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου συμφωνήθηκε να μην προχωρήσει η ανταλλαγή των οικοπέδων εκκλησίας και δήμου και να κατασκευαστεί ο νέος Ιερός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της εκκλησίας που βρίσκεται στην Βόνιτσα.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ένας ειδικός σύμβουλος του να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής μελέτης του νέου Ιερού Ναού στην Βόνιτσα καθ υπόδειξη του μητροπολιτικού συμβουλίου και των αναγκών της τοπικής εκκλησίας και με βάση αυτά που θα ζητηθούν από την τοπική εκκλησία, και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία να βοηθήσει αρχικά έτσι με την μελέτη – αδειοδοτήσεις για το νέο Ιερό ναό και στη συνέχεια με ότι απαιτηθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου.

aixmi-news.gr

Σχόλια